New Detail

​Visa sponsrar Stina Nilsson inför Olympiska Vinterspelen i PyeongChang 2018.

01/11/2017

Stockholm – 1 November, 2017: Visa inleder ett sponsorsamarbete med den svenska världsstjärnan i längdskidor, Stina Nilsson. Hon blir en del av Team Visa tillsammans med 40 andra världsledande atleter från totalt 17 länder inför de Olympiska Vinterspelen i PyeongChang 2018.

Visa, som sponsrat de Olympiska spelen i över 30 år, startade atletprogrammet Team Visa år 2000. Målet är alltid att ge sina atleter de verktyg, resurser och stöd som behövs för att kunna prestera på högsta nivå både på och vid sidan av tävlingarna. Team Visa är en sammansatt grupp bestående av 40 atleter från 17 länder som alla ska delta i de Olympiska Vinterspelen eller Paralympics i PyeongChang 2018. Samtliga atleter förkroppsligar de för Visa viktiga grundvärdena gällande öppenhet och mångfald.

– Stina Nilsson är en världsstjärna och ett av Sveriges största medaljhopp inför de Olympiska Vinterspelen i PyeongChang 2018, så självklart är vi väldigt stolta över att få kunna presentera henne som en del av Team Visa. Den här satsningen har varit viktig för oss länge och nu fortsätter vi satsningen genom att stötta Stina och de övriga atleterna i kampen om medaljerna i PyeongChang 2018 säger Christina Lind, Sverigechef på Visa.

Om Stina Nilsson
Född 24 juni 1993 i Malung och ett av Sveriges stora medaljhopp i längdskidor inför de Olympiska Vinterspelen i PyeongChang 2018. Stina Nilsson tävlar till vardags för IFK Mora SK. På meritlistan finns bland annat fyra guld i Junior-VM, brons i sprintstafett från de Olympiska Vinterspelen i Sotji 2014 samt silver i sprint, sprintstafett och den långa stafetten från skid-VM i Falun 2015.

De övriga nordiska atleterna i Team Visa är:

  • Roope Tonteri (Finland, Snowboard – Slopestyle & Big Air)
  • Marcus Kleveland (Norge, Snowboard – Slopestyle & Big Air)

För mer information om Team Visa, följ @visa_se på Instagram och @VisaSverige på Facebook.