Visa and Paris 2024 logo ©

Möt Khadijatou

Khadijatou "Khaddi" Sagnia är en stark tävlande som specialiserat sig på längdhopp. Under uppväxten var Sagnia mycket atletisk och deltog i fotboll, basket, handboll och till och med taekwondo. Sagnia representerade seniorlandslaget 2007. 2010 tävlade hon vid ungdoms-OS i Singapore, där hon tog guldmedaljen i trippelhoppsfinalen. 

Efter sina framgångar vid ungdoms-OS deltog hon i ungdoms-VM i Lille, Frankrike. Därefter slet hon sönder sitt korsband i knäet och blev bänkad i två år. 2015 återvände hon till friidrotten och deltog i de europeiska friidrottsmästerskapen inomhus och IAAFs världsmästerskap för ungdomar. 2021 tog Sagnia bronsmedaljen i längdhopp vid EM inomhus i Torun, Polen med ett hopp på 6,75 m. 

Sagnia tog sig upp på världsscenen när hon representerade Sverige vid de olympiska spelen 2016 i Rio de Janeiro, Brasilien. Hon tävlade också vid de olympiska spelen 2020 i Tokyo och slutade på nionde plats. Sagnia är redo att addera fler medaljer till sin samling i Paris 2024.

Nelia Barbosa

Sverige

Atletics Logo

Friidrott – Längdhopp

Fira den olympiska andan med Visa

Som officiell betalningsteknikpartner är Visa stolta över att leverera innovativa betalningslösningar till Paris 2024, samt tillhandahålla program som stödjer olympiska och paralympiska idrottare runt om i världen.