Visa and Paris 2024 logo ©

Möt Lasse

Lasse Norman Leth är en sann mästare inom cykelsporten. Efter att slutat på första plats i Road Race och Time trail vid de nationella juniormästerskapen redan 2009, har hans karriär präglats av stora segrar vid varje steg på vägen, utan att visa några tecken på att det kommer avta. 

Han debuterade i de olympiska spelen i London 2012 där han fick en perfekt start och vann guldmedaljen i Omnium-eventet. Han skulle återvända till OS 2016 och lägga till ytterligare två bronsmedalj till sin samling. Vid de olympiska spelen i Tokyo 2020 återvände han till toppen av prispallen med en guldmedalj i Madison-evenemanget, och han lade till en silvermedalj i team Pursuit också. 

Utöver sin legendariska olympiska karriär har han vunnit till tio medaljer vid världsmästerskapen inklusive tre guld och sex medaljer vid EM inklusive två guld. 2023 återvände Lasse till UCI World Championships för att ta hem sin fjärde världstitel. Lasse är inte den enda världsklasscyklisten i hans familj, han är bror till racercyklisten Louise Norman Hansen och gift med Julie Leth som också är racercyklist.

Nelia Barbosa

Danmark

Atletics Logo

Cykling

Visa Trophy Icon

2 x guld, 1 x silver, 2 x bronsmedaljer

Fira den olympiska andan med Visa

Som officiell betalningsteknikpartner är Visa stolta över att leverera innovativa betalningslösningar till Paris 2024, samt tillhandahålla program som stödjer olympiska och paralympiska idrottare runt om i världen.