Zlatan återvänder till FIFA World Cup™, med Visa.

Häng med här  

Snabba och enkla betalningar

Du vill inte missa en sekund av den viktiga fotbollsmatchen. Vi hjälper dig att betala på rekortid. Att blippa med Visa är snabbt, enkelt och lika säkert som en vanlig kortbetalning. Oavsett om du har bråttom i lunchkön, köper en kopp kaffe på väg till mötet eller en korv i cafét på fotbollsmatchen. Visa hjälper dig att betala snabbt och enkelt, blippa och betala för köp upp till 200 kronor.

Snabbt. Enkelt. Säkert

Betala snabbt och enkelt genom att blippa ditt kontaktlösa Visa kort eller med din mobiltelefon, för köp upp till 200 kr.

Med ditt kort

Kontaktlös betalning fungerar på alla kort som har den kontaktlösa symbolen  . I stället för att sätta in ditt kort i terminalen och slå din PIN-kod betalar du genom att hålla ditt kort mot den kontaktlösa symbolen på terminalen, du blippar, det snabba och enkla sättet att betala.

Med din mobiltelefon

Mobila betalningar fungerar med NFC-aktiverade mobiltelefoner och iOS 6 eller senare version. Du lägger enkelt till ditt Visa kort och aktiverar kontaktlösa betalningar i din mobiltelefon.

Flexibel

Du kan betala kontaktlöst på det sätt som passar dig bäst, förutom med ditt Visa kort och mobiltelefon kan du betala med din smarta klocka. Lägg först till ditt Visa kort via din mobiltelefon och aktivera sen kontaktlösa betalningar i din smarta klocka.

Vad kan du blippa med Visa?
Massor.

 

Blippa och betala med mobilen

Du kan även betala kontaktlöst med din mobiltelefon. För belopp upp till 200 kr blippar du enkelt mobilen mot terminalen, precis som med ditt Visa kort. För att garantera din säkerhet behöver du verifiera dina köp över 200 kr genom att scanna ditt fingeravtryck på mobilens hemknapp. Läs mer om mobila betalningar med Visa och iOs och andra operativsystem.

Här kan du blippa och betala med Visa kontaktlösa betalningar

Du kan blippa med Visa överallt, i Sverige och utomlands, i terminaler där kontaktlösa betalningar accepteras. Titta efter den här symbolen :

FAQs

Öppna Alla

Hur får jag ett kontaktlöst Visakort?

I takt med att införandet av kontaktlösa kort tar fart uppgraderar banker och andra kortutställare automatiskt vissa typer av Visakort och skickar ut dem till kunden. Alternativt erbjuds man ett nytt Visakort, vilket normalt sett sker när det nuvarande kortet löper ut.

En del banker kan välja att införa nya typer av Visakort med kontaktlös funktion. I så fall kan du ansöka om ett sådant kort på samma sätt som du hade gjort med ett annat Visakort.

Om du vill ha ett kontaktlöst Visakort kan du fråga din bank.

Hur säkert är mitt kontaktlösa kort?

Visas kontaktlösa kort använder samma teknologi som alla andra Visakort med chip och pinkod och har en gräns på 200 kr per transaktion utan pinkod. Som en extra säkerhet ombeds du emellanåt – och om beloppet överstiger 200 kr – knappa in din pinkod även om du betalar kontaktlöst.

Vår teknologi använder chippet på ditt kort för att generera unika kryptogram (ett slags pussel som består av en liten bit krypterad eller kodad text) och digitala signaturer som skyddar dina betalningar. Digitala signaturer påminner en hel del om handskrivna underskrifter, men är mycket svårare att kopiera.

Om du tappar bort ditt kort eller om det blir stulet skyddas du mot förlust vid bedrägeri, förutsatt att du har varit försiktig med ditt kort och kontaktar din bank så snabbt som möjligt när du upptäcker att kortet är borta.

Hur skyddas kontaktlösa Visakort mot bedrägeri?

Alla kontaktlösa Visakort innehåller ett mycket säkert chip. Detta chip utför en rad funktioner som bevarar kortets säkerhet, och chippet kan kommunicera säkert med en betalningsterminal.

För att en transaktion ska kunna genomföras ska det kontaktlösa Visakortet kommunicera med en kontaktlös betalningsterminal. Kortet använder privata eller hemliga nycklar för att generera en elektronisk engångssignatur och ett kryptogram. Det gör kortet lika säkert som en normal transaktion med chip, där du även knappar in din pinkod.

Säkerhetsmekanismerna gör att det inte går att snappa upp personlig information från kortet.

Finns det någon risk för att jag oavsiktligt betalar för en annan persons inköp om jag kommer för nära en kontaktlös terminal?

Nej. För det första ska kortet vara mycket nära terminalen. I princip ska kortet hållas över läsaren för att man ska kunna betala.

Dessutom ska säljaren först knappa in beloppet så att du kan godkänna det. Därefter ska du hålla ditt kort mot terminalen i mer än en halv sekund.

Den kontaktlösa läsaren på betalningsterminalen lyser bara upp de sekunder du ska hålla ditt kort mot den. När köpet är genomfört slocknar den igen.

Vad händer om ett kontaktlöst Visakort tappas bort eller blir stulet?

Även om det ser väldigt enkelt ut att genomföra en transaktion är kontaktlösa Visakort skyddade på många olika sätt.

Varje bank som utfärdar kontaktlösa Visakort har satt en gräns för hur många kontaktlösa transaktioner som kan genomföras innan du ombeds genomföra en transaktion med chip och pinkod. Om du använder den kontaktlösa funktionen på ditt Visakort ofta har du kanske redan märkt att du då och då ombeds knappa in pinkoden för att bevisa att du äger kortet.

Och precis som med alla andra Visatransaktioner håller din bank rutinmässigt ögonen på ovanliga transaktioner som kanske visar att det inte är du som använder kortet. Du får samma skyddsnivå som med alla andra Visakort.

Om du tappar bort ditt kort eller om det blir stulet ska du kontakta din bank så snabbt som möjligt. Om en bedragare använder ditt kontaktlösa Visakort till en betalning blir du inte av med pengarna, förutsatt att du har varit försiktig med ditt kort och meddelar din bank så snart du märker att kortet är borta*.

* Beroende på bankens villkor.

Kan informationen på mitt kontaktlösa Visakort ändras utan att jag vet det?

Nej, din information är säker. Bara din bank kan uppdatera eller ändra informationen på kortet.

Om jag har två kontaktlösa kort, kan en terminal då läsa av båda samtidigt?

Nej. Visas kontaktlösa teknologi har en ”antikollisionsfunktion”. Det innebär att om två kort hålls mot en terminal samtidigt så genomförs bara en betalning.

Om den kontaktlösa läsaren fångar upp mer än ett kort kan du ombedjas välja vilket kort du vill använda. I vissa fall annulleras hela betalningen.

Har du mer än ett kontaktlöst kort är det alltid en god idé att ta fram det kort du vill betala med och låta det andra kortet ligga kvar i fickan eller plånboken.

Vad händer om jag står bredvid en person som betalar kontaktlöst? Kan betalningen dras från mitt kort av misstag?

Nej. För att en betalning ska äga rum måste ditt kort vara mycket nära läsaren.

Vad händer om jag av misstag håller mitt kort mot läsaren två gånger? Dras beloppet två gånger från mitt kort?

Nej. Du kan bara betala en gång för varje transaktion. Terminalen accepterar inte två betalningar för ett köp – precis som när du använder chip och pinkod.

Har antalet kortbedrägerier ökat sedan kontaktlösa Visakort lanserades?

Nej. Kontaktlösa Visakort är utan tvekan väldigt säkra. Tack vare chippet och pinteknologin som används av kontaktlösa Visakort har kortbedrägerierna minskat avsevärt de senaste tio åren. Alla inbyggda säkerhetsfunktioner gör den kontaktlösa teknologin betydligt mindre lockande för bedragare.

Kan en bedragare med en falsk kontaktlös terminal stjäla pengar från mitt kort genom att stå nära mig?

Dagens bedragare är på jakt efter all kortinformation. Den enda information de på något sätt kan få från det kontaktlösa kortet är kortnumret, utgångsdatumet och i en del fall korthållarens namn. Alltså samma information som står på kortets framsida.

Dagens bedragare kan helt enkelt inte använda denna information till något. De behöver riktigt känslig information, som CVV-koden (den tresiffriga säkerhetskoden på baksidan av kortet), pinkoden, Verified by Visa-kodordet, kortets säkerhetskoder, faktureringsadresser och annan dold säkerhetsinformation. Inga av dessa nödvändiga uppgifter kan läsas från ett kontaktlöst kort.

Är jag skyddad om jag utsätts för bedrägeri med mitt kontaktlösa Visakort?

Du är alltid väl skyddad med ditt Visakort. Du får samma skyddsnivå av din bank som du får vid alla andra Visatransaktioner. Och om du tappar bort ditt kort eller om det blir stulet spärras det av banken så fort du talar om att det är borta.

*Se bankens villkor och instruktioner om vad du ska göra om du tappar ditt kort eller upptäcker att du har blivit utsatt för bedrägeri.

Hur använder jag mitt kontaktlösa Visakort?

Det är mycket enkelt att betala med ett kontaktlöst Visakort.

Se här hur du gör.

Var kan jag använda mitt kontaktlösa Visakort?

Ditt kontaktlösa Visakort kan användas på miljontals platser i hela Europa, inklusive Sverige.

Läs mer här.

Titta efter den kontaktlösa symbolen där du handlar.