New Detail

Visa förvärvar betaltjänstföretaget Earthport

10/05/2019

Visa tillkännager idag ett nytt förvärv som gör dem till majoritetsägare i betaltjänstföretaget Earthport, som tillhandahåller gränsöverskridande betalningstjänster till banker, banköverföringsleverantörer och företag via världens största oberoende automatiserade clearingcentral-nätverk, ACH.

Idag möjliggör Visa att betalningar skickas till eller från Visa-kort. För Visas kunder innebär förvärvet av Earthport nu att privatpersoner, företag och myndigheter kan använda Visa för att skicka och/eller ta emot pengar genom bankkonton runt om i världen. Med förvärvet kommer Visa att nå den stora majoriteten av världens bankanslutna befolkning och hjälpa dem att enkelt, snabbt och säkert flytta pengar över hela världen.

Nästan 80 miljarder dollar skickas globalt via banköverföringar eller till bankkonton idag - processen är i nuläget svår och mer komplex än den behöver vara. På grund av daterade, ineffektiva och kostsamma metoder kan det ta dagar för pengar att komma fram. Förvärvet av Earthport kan hjälpa att lösa många olika betalningsrelaterade ärenden som löneutbetalningar, internationella person-till-person-transaktioner och företagsöverföringar. Det hjälper exempelvis plattformsföretag som anställer entreprenörer globalt och behöver betala löner i lokala valutor. Istället för att använda förlegade, dyra och utdragna överföringar kan Visa och Earthport erbjuda ett snabbt och säkert nätverk för dessa betalningar.

- Visa moderniserar hur människor överför pengar genom att göra det snabbare, säkrare och lättare att betala och få betalt än någonsin tidigare, säger Henning Holtan, Nordenchef på Visa. Förvärvet av Earthport visar kraften i Visa och våra erbjudanden bortom korten, så att vi kan hjälpa Visas kunder att betala via bankkonton runtom i världen.

Earthports teknik kommer att göra det möjligt för Visa att ytterligare expandera Visa Directs snabbt växande portfölj med utbetalningar, peer-to-peer-betalningar, gränsöverskridande betalningar, utbetalningar på marknadsplatser och betalning av räkningar. De senaste tolv månaderna har Visa Directs tillväxt i transaktionsräkning fortsatt att vara över 100% - vilket visar efterfrågan på snabbare och smartare pengaöverföringar bland konsumenter och företag runtom i världen.