New Detail

Khaddi Sagnia blir en del av den svenska Team Visa-truppen inför de olympiska- och paralympiska spelen i Paris 2024

09/11/2023

Press Release Image

Stockholm, 9 november 2023: Med mindre än ett år kvar till de olympiska- och paralympiska spelen i Paris 2024 avslöjar den världsledande aktören inom digitala betalningar Visa att den svenska friidrottaren Khaddi Sagnia, som tävlar i tresteg och längdhopp, blir en del av den svenska Team Visa-truppen.

Det världsledande betalnätverket Visa har varit stolt global betalteknologipartner för de olympiska- och paralympiska spelen i nästan 40 år. Visa var också den första globala sponsorn för International Paralympic Committee (IPC) och har sponsrat varje Paralympics sedan 2002.

"Vi är glada att välkomna Khaddi Sagnia till Team Visa. Vi anser att sponsring av framstående idrottare inte bara är ett sätt att lyfta dem och deras karriärer, det är också ett sätt att visa vad Visa står för då dessa idrottare dagligen utmanar gränserna i allt de gör", säger Philip Konopik, Nordenchef Visa. "Team Visa- idrottarna är en del av Visas kärna, och vi ser fram emot att få heja på dem under deras resa mot olympiskt- och paralympiskt guld i Paris.”

Khaddi Sagnia, friidrottare från Sverige som tävlar i tresteg och längdhopp, är glad över att vara en del av Team Visa.

"Jag är glad att få ansluta till Team Visa som ambassadör inför de olympiska- och paralympiska spelen i Paris 2024! Genom partnerskapet med Visa får jag tillgång till verktyg och resurser som hjälper mig att uppnå mina drömmar, både på och utanför tävlingsarenan. Partnerskap som detta hjälper oss att utvecklas som idrottare och bidrar till en fantastisk tävling”, säger Khaddi Sagnia.

Team Visa har stöttat olympiska- och paralympiska idrottare sedan 2002
Team Visas program för atleter och idrottare har globalt stöttat över 600 olympiska- och paralympiska idrottare som valts ut baserat på deras idrottsliga prestationer, samhällsengagemang och hur väl deras värderingar överensstämmer med Visas värderingar, kopplat till bland annat mångfald och inkludering. Programmet syftar till att ge idrottarna de verktyg, resurser och stöd de behöver för att utvecklas både på och utanför tävlingsarenan. Dessa talangfulla personer har länge visat på starkt engagemang för sina respektive idrotter och imponerande prestationer inom sina karriärer.

Khaddi Sagnia är en av 118 idrottare som nu blir en del av Team Visa, den största gruppen olympiska- och paralympiska idrottshopp i programmets historia och den mest diversifierade, med representation från mer än 60 länder och 40 idrotter.

Den 31 oktober 2023 samlades Team Visa-idrottare från hela världen på Team Visa Summit i Paris för en tvådagars master class med fokus på varumärkesfrågor och stöd till idrottarna på resan mot att kunna komma ut och berätta sin historia.