Sponsorships

Kosovare Asllani åker till OS i Japan som en del av Team Visa

102 idrottare från 54 länder i 28 sporter. Aldrig tidigare har ett Team Visa varit mer jämställt än när de olympiska spelen nu går av stapel i Tokyo. Kosovare Asllani är Sveriges representant. 

OS i Tokyo 2020 fick skjutas upp ett år på grund av pandemin. Men 23 juli är det äntligen dags att återigen tända den olympiska elden för den 32:a gången. 

För att stötta idrottare att bli framgångsrika, både på och utanför idrottsarenan, lanserade Visa vid millennieskiftet Team Visa-programmet. Sedan dess har över 500 idrottare fått stöd från Visa för att komma närmare sina medaljdrömmar.

Till Japan och Tokyo ingår 102 idrottare i Team Visa, varav 56 är kvinnor. Det betyder att årets satsning är den största och mest jämställda Visa gjort inför ett olympiskt- och ett paraolympiskt mästerskap.

En av dessa idrottare är svenska Kosovare Asllani som är en del av Sveriges fotbollslandslag. I OS ställs hon och hennes lagkamrater mot bland annat USA, Australien och Nya Zeeland. 

När öppningsmatchen spelas 21 juli är det över ett år sedan de olympiska spelen skulle ha avgjorts. Det betyder att de flesta OS-deltagare har behövt tänka om i sina förberedelser för att komma redo till mästerskapet. 

”Engagemanget som våra Team Visa-idrottare visat under det senaste året är inspirerande. Att de har lyckats omvända en osäker situation till beslutsamhet är ett tankesätt vi alla kan lära oss från”, säger Lynne Biggar, Chief Marketing Officer på Visa. 

”Vi är hedrade att stötta Team Visa på den resa som varit längre än förväntat. Den påminner oss om den exceptionella styrka som krävs för att ta sig till ett OS”. 

 

 

FAKTA: Team Visa

  • 102 idrottare från 54 länder.
  • 56 kvinnor och 46 män ingår i laget. 
  • Totalt deltar idrottarna i Team Visa i 28 olika sporter, där ingår de nya sporterna på OS-programmet BMX Freestyle, skateboard, klättring och surfing.
  • Team Visa grundades år 2000. Sedan dess har över 500 olympiska och paraolympiska idrottare fått ekonomiskt stöd från programmet.

 

Tag: Olympics