About Visa

3 fördelar: Så skapar Visa säkrare betalningar för konsumenter

Visa Säkrare betalningar

Med hjälp av ett innovativ betalnätverk kan Visa skapa säkra digitala betalningar – både för konsumenter och företag. Här är tre fördelar som Visas betallösningar bidrar med.

Visa spelar en avgörande roll i många svenskars ekonomiska vardag. Varje dag bygger vi förtroende och upprätthåller tilliten till handlare genom att skapa säkra betalströmmar. Vi gör det enkelt och smidigt att betala, både för dig som konsument och för företag, samtidigt som vi uppfyller högsta möjliga säkerhetsstandard. Vårt digitala nätverk kopplar dagligen ihop miljontals människor genom digitala betalningar och skyddar alla som köper, säljer, eller flyttar pengar.

Samtidigt erbjuder Visa ett betalkort med många fördelar för dig som konsument, oavsett om du handlar online, använder det i din lokala affär eller tar med dig kortet på semestern.

Några fördelar med Visas nätverk och betalkort är:

 

1. Visa ansluter dig till världen

Visa har funnits i Europa i mer än 60 år och samarbetar med världsledande banker och företag i cirka 15 000 finansiella institutioner och fintech-företag i mer än 200 länder. Det betyder att du kan betala med ditt Visa-kort hos mer än 100 miljoner återförsäljare världen över. [1]

Med ett Visa-kort är du därför uppkopplad mot hela världen, vilket ger dig flexibilitet och frihet när du till exempel ska på semester. Här kan du vara säker på att ditt kort inte kommer att nekas hos en bilhandlare, på ditt hotell, i skidliften eller annat.

 

2. Med Visa handlar du tryggt

Visas nätverk är tillgängligt för betalningar i 99,9999 procent av alla köptillfällen.[2] Det beror på Visas många skyddsnät och åtgärder som är till för att hålla dig som konsument trygg och säker.

Visa har till exempel investerat 9 miljarder dollar i cybersäkerhet och bedrägeriförebyggande åtgärder bara under de senaste fem åren. Det betyder att Visa varje år hjälper till att förhindra bedrägerier för 25 miljarder dollar globalt, och att bedrägerier förekommer i mindre än 0,1 procent av alla transaktioner – en av de lägsta siffrorna bland alla betalformer. [3]

Tryggheten i Visas varumärke gör att kunder är 3,5 gånger mer benägna att tro att en webbplats är säker när de ser en Visa-logga, och det är 2–3 gånger mer sannolikt att gå in i en butik de inte känner till när de ser Visas logga. [4]

 

3. Visa tar ansvar

Med Visas "Zero Liability Policy"[5] garanterar Visa att du som konsument inte kommer att hållas ansvarig om ett obehörigt köp görs - varken med ditt betalkort eller med dina kreditkortsuppgifter. Om du upptäcker ett köp från ditt kort som du inte känner igen är du i första hand garanterad att din bank kommer att undersöka betalningen. Om din bank sedan upptäcker att köpet faktiskt är obehörigt är du dessutom garanterad återbetalning.

 

 

***

[1] What we do | Unlocking opportunities for everyone | Visa

[2] Visa, a Technology Company - A look at the technology behind global money movement

[3] Visa Security | Securing the World's Payments | Visa

[4] Visa Security | Securing the World's Payments | Visa

[5] Visa’s Zero Liability Policy | Visa

 

Tag: Digital commerce Tag: About Visa Tag: Payment Security