Global Matters

Idag inleds FIFA Women’s World Cup 2023™

– ett tillfälle att uppmärksamma kvinnors framgång

FIFA WWC

Det finns en anledning till att Visa är en av världens mest aktiva sponsorer av damfotboll. Vi tror på sportens kraft att förena och inspirera. I över 15 år har vi stöttat och hejat på kvinnliga fotbollsspelare, både på planen och i deras karriärer. Det faktum att 94 procent av kvinnor i ledande befattning varit aktiva inom en idrott, gör att kopplingen mellan kvinnors sportutövande och karriärsframgång blir tydlig. I en tid av ökad medvetenhet om vikten av jämställdhet och lika förutsättningar, ser vi också rekordhöga siffror för kvinnlig idrott och en ökande andel kvinnliga ledare.

"Jag är jättestolt över att spela min tionde stora turnering och under åren har jag sett sporten utvecklas för varje år. Det som sporten har behövt är investeringar för att få den att växa och jag tror att Visa, genom att vara en av de första sponsorerna av damfotboll, inte bara har hjälpt till att få sporten att växa utan också har blivit pionjärer. Det stöd vi får och de investeringar Visa gör i damfotbollen och de stora turneringarna har lyft spelet till nästa nivå och därför är jag väldigt stolt över att vara en del av Team Visa," säger Kosovare Asllani, spelare i Sveriges damlandslag i fotboll.

Över två miljarder tittare förväntas följa FIFA Women’s World Cup 2023™ och antalet kvinnliga entreprenörer globalt överstiger idag 200 miljoner. Även om dessa siffror är imponerande, tror vi att det är historien bakom siffrorna som inspirerar mest. Siffror genomsyrar vår vardag. För idrottare kan det vara deras tröjnummer eller antal gjorda mål, medan kvinnliga företagare fokuserar på anskaffat kapital eller kvartalsvisa affärsmål. Dessa siffror är resultatet av uppmuntran, inspiration och uthållighet. Visa fortsätter att lära och uppmärksamma berättelserna bakom siffrorna för att främja och stärka kvinnor mot fortsatt framgång.

"She's Next är ett globalt initiativ som syftar till att stötta kvinnor som vill finansiera, driva och expandera sina företag. Genom She's Next kan Visa bidra med kapital samtidigt som vi säkerställer att några utvalda företag ägda av kvinnor får ökad uppmärksamhet i form av synlighet samt möjlighet till värdefull affärscoaching. I Norden och Baltikum har totalt 16 kvinnoägda företag i år fått ett stipendium om 10 000 Euro vardera samt tillgång till ett helt år av affärscoaching,” säger Philip Konopik, Nordenchef på Visa.

Visa har, för första gången någonsin, även meddelat en utökning av priset ”Visa Player of the Match” under FIFA Women’s World Cup 2023™, för att stötta kvinnliga småföretagare med totalt 500 000 dollar i stipendium under de 64 matcherna i de 32 kvalificerade länderna.

Tag: Women’s Empowerment Tag: FIFA