Redo.
Oavsett när du behöver det.

Visa med Apple Pay. Ett enkelt sätt att betala med Visa. Säkrare och bekvämare än någonsin.


Betala med Visa i din iPhone

Visa med Apple Pay gör att du enkelt kan använda din iPhone eller Apple Watch för att betala med ditt Visa-kort.

Apple Pay använder kontaktlös betalningsteknologi och en säkerhetslösning som gör att det är enkelt och säkert att använda. Apple Pay fungerar med iPhone, Apple Watch, iPad och Mac.

Touch ID i kombination med Visas avancerade säkerhetslösningar gör att dina kortuppgifter alltid skyddas. Registrera ditt Visa kort så kan du enkelt börja betala med ditt Visa i Apple Pay. Betala enkelt genom att hålla din iPhone nära en kontaktlös betalningsterminal samtidigt som du har ditt finger på TouchID knappen, du kan även betala i appar.

How does it work?

Alltid enkelt.

Det är enkelt att komma igång. Du lägger till ditt Visa kort i appen ”Wallet” på din iPhone, det kan göras på olika sätt:

  • Har du ett Visa kort kopplat till ditt iTunes-konto öppnar du plånboksappen, skriver in säkerhetskoden från ditt Visa kort och följer instruktionen.
  • Du kan även välja att lägga till kortet manuellt eller genom att scanna kortet med iSight.
  • Använder du Apple Watch öppnar du appen ”Wallet” på din iPhone och länkar den med Apple Pay och ditt Visa-kort.

Alltid snabbt.

Det går snabbt och enkelt att betala med Apple Pay. Håll din enhet intill betalterminalen och håll ditt finger på Touch ID. Ett pip bekräftar att en betalning har gjorts. Använder du Apple Watch – dubbelklicka på sidknappen och håll skärmen mot kortläsaren. För köp i app följ instruktionerna och godkänn betalning med Touch ID.

Alltid säkert.

Det är enkelt och säkert att använda. Visas innovativa tokenisering gör att du kan vara säker på att dina kortuppgifter skyddas. Ditt kortnummer ersätts med ett slumpmässigt nummer som gör att du kan göra säkra betalningar samtidigt som dina person- och kortuppgifter skyddas.

Var kan jag använda Apple Pay?

Du kan använda Apple Pay överallt, i Sverige och utomlands, där kontaktlösa betalningar accepteras. Titta efter den här symbolen .

Vilka banker erbjuder Apple Pay?

Erbjudandet ser olika ut hos bankerna. Kontrollera med din bank vad som gäller hos just dem.

Visa och Apple Pay: frågor & svar

Hur aktiverar jag Apple Pay på min enhet?

För att komma igång öppnar du appen ”Wallet” på din iPhone eller iPad och lägger till ett nytt Visa-kort eller länkar det till ditt iTunes-konto genom att ange din säkerhetskod.

Om du vill lägga till ett nytt kort kan du göra det manuellt eller använda iSight för att fota din kortinformation.

Notera att Apple Pay på Apple Watch inte aktiveras via ”Wallet” istället länkar du ditt Visa-kort via Apple Watch-appen på din iPhone. En notis meddelar dig när kortet är aktiverat.


Vilka enheter fungerar med Apple Pay?

Apple Pay fungerar med iPhone 6 eller senare för att betala i butik, appar och internetbutiker; med Apple Watch i butiker och appar; med iPad Pro, iPad Air 2 och iPad mini 3 och senare i appar och internetbutiker; med Mac i Safari med en Apple Pay aktiverad iPhone 6 eller senare eller Apple Watch och med MacBook Pro.


Var kan jag betala med Apple Pay?

Du kan använda Apple Pay överallt, i Sverige och utomlands, där kontaktlösa betalningar accepteras. Titta efter den här symbolen

Du kan även betala med Apple Pay i en hel del appar och hos internethandlare.


Hur gör jag säkra betalningar med Apple Pay?

I butik

För att göra betalning i butik med iPhone, Håll din telefon mot betalterminalen och sätt ditt finger på Touch-ID knappen. När betalningen är genomförd hörs ett pip och du känner en liten vibration samt ser en bekräftelse på din skärm.

För att göra betalning i butik med Apple Watch, dubbelklicka på sidknappen och Håll sedan din Apple Watch mot betalterminalen. När betalningen är genomförd hörs ett pip och du känner en liten vibration samt ser en bekräftelse på din skärm.

I app

För att göra betalningar i appar måste du välja Apple Pay som betalningssätt och godkänna din betalning med Touch ID.


Vad gör Apple Pay till ett säkert betalsätt?

Visas kontaktlösa betalningar använder tokenisering och inbyggda säkerhetsfunktioner i iPhone och Apple Watch för att göra det säkert och enkelt att betala.

Tokenisering i Apple Pay

När du registrerar ditt Visa-kort med Apple Pay, inklusive ditt kortnummer, så ersätts ditt kortnummer med ett enhetsnummer som lagras i din enhet. Det gör att du kan göra säkra betalningar med Apple Pay utan att ditt verkliga kortnummer exponeras.

Dina kortuppgifter lagras säkert på din telefon, delas inte med andra tjänster eller Apples servrar och förmedlas självklart inte med återförsäljare.

Visa payWave för mobil

Visa payWave för mobil mjukvara fungerar tillsammans med Secure Element (ett chip för iPhone och Apple Watch) som möjliggör skapande av dynamiska och säkra koder för betalning. Koderna krypteras och är transaktionsspecifika vilket skyddar dig som användare.

Touch ID

Apples Touch ID möjliggör bekväm hantering eftersom du bekräftar köp med ditt fingeravtryck direkt i Apple Pay. Ett knapptryck är allt som krävs för iPhone.


Kan jag använda Apple Pay för att göra kontaktlösa betalningar utomlands?

Ja! Apple Pay kan användas överallt där du kan se den här symbolen vid betalterminalen.


Behöver jag vara uppkopplad till internet för att göra betalningar med Apple Pay?

För att göra kontaktlösa betalningar med Apple Pay behöver du inte ha uppkopplingen vid köpet – men du behöver ett abonnemang med datatrafik. Prata med din operatör för att se vilka eventuella extrakostnader som kan tillkomma vid användning exempelvis utomlands.


Hur skyddas mina personliga uppgifter?

Genom att använda ett unikt enhetsnummer (tokenisering) för att hantera betalningar delar du aldrig dina kortuppgifter när du handlar med Apple Pay.

Det reducerar risken för bedrägeri eftersom enhetsnumret och en transaktionsspecifik kod används för att göra betalningen. Dina kortuppgifter exponeras aldrig för butiken och lagras inte på Apples servrar.

Om din enhet blir stulen eller tappas bort, kan du använda ”Hitta min iPhone” för att snabbt sätta din telefon i ”förlorad-läge”. Du kan enkelt radera alla uppgifter knutna till dina betalkort genom att logga in via iCloud.com och justera under ”Inställningar”.

Både kortnummer och din identitet är skyddad och du behöver inte byta Visa-kort.


Hur sker överföringen av mina betaluppgifter i iPhone och Apple Watch?

När du gör kontaktlösa betalningar med din iPhone eller Apple Watch följer du instruktionerna i betalterminalen och godkänner betalningen i ett knapptryck.

Det är precis som att betala med ett Visa-kort men istället använder du NFC-teknik som finns i iPhone och Apple Watch. Det unika enhetsnumret som lagras i din enhet överförs till betalterminalen där en dynamisk och krypterad kod bekräftar betalningen.


Hur vet jag om och när mitt enhetsnummer används?

Enhetsnumret, är en funktion i Apple Pay, länkas till ditt Visa-kort och bank. Du kan enkelt följa alla betalningar i Apple Pay eller via de tjänster som din bank tillhandahåller. I din plånboks-app kan du exempelvis se en lista på alla betalningar där Apple Pay använts.


Kan jag radera ett bank- eller kreditkort från Apple Pay?

Självklart. Det är enkelt att göra via din plånboks-app i iPhone, iPad eller Apple Watch. Om du tar bort ett kortnummer så försvinner också det unika enhetsnumret från enheten. Du kan fortsätta göra betalningar med ditt Visa-kort.


Hur kan jag som butik börja ta betalt med Apple Pay?

Alla butiker som redan har en kontaktlös terminal, kan redan idag ta emot Apple Pay som betalning. De behöver inte byta terminal eller göra något alls eftersom Apple använder Visa mobila betalningar.

Om du som butiksägare ännu inte har en terminal som accepterar kontaktlösa betalningar i din butik så kan din lokala säljare av betalterminaler hjälpa dig.

Om du som utvecklare vill använda Apple PayTM i en iOS-app kan du integrera funktionerna med Apples SDK.

För mer information besök: https://developer.apple.com/apple-pay/

Apple, the Apple logo Apple Pay, Touch ID, iPhone, iPad, Apple Watch, iTunes, iSight and Passbook are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. The Contactless Symbol is a trademark of EMVCo, LLC registered in the UK, US and other countries worldwide.